BEVERWIJK UIT DE KUNST 2021

Editie X
Beverwijk Uit de Kunst 2021 is de tiende editie van de tweejaarlijkse lokale culturele manifestatie in Beverwijk. Beverwijk Uit de Kunst is de etalage van het culturele leven in de gemeente Beverwijk in aanloop naar een nieuw cultureel seizoen. De manifestatie biedt ruimte voor ontmoeting, verbinding en verwondering met een gevarieerd aanbod van muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, lifestyle, creative industry, fotografie op zowel amateuristisch als professioneel niveau. Het is een manifestatie waarin inwoners van Beverwijk oog in oog staan met hun culturele en sociale omgeving.

Beverwijk Uit de Kunst presenteert het culturele leven
Anders dan in andere jaren wordt Beverwijk Uit de Kunst niet aangeboden als een eendaags, groots bezocht evenement. Uitgaande van de mogelijkheden die ons dit jaar geboden worden presenteert Beverwijk Uit de Kunst in de maand juni een scala van kleinschalige en/of digitale activiteiten, aangeboden door de vele kunstzinnige en culturele organisaties die Beverwijk rijk is. Onder de noemer BUK in Beeld starten we daarnaast met een campagne en een geheel nieuwe website waarin we de sluier trekken van al deze organisaties die het leven zo leuk en aangenaam maken.

Ter promotie van de website starten we de campagne ‘BUK in beeld’ met volop zichtbaarheid voor de geportretteerde cultuurmakers in bijvoorbeeld billboards, etalages en in rubrieken met samenwerkende mediapartners.

Heb je ideeën, specifieke vragen of wil je op de hoogte blijven van het programma en andere ontwikkelingen,
neem dan contact op via info@beverwijkuitdekunst.nl

Programma Beverwijk uit de Kunst: Editie X

BUK in Beeld

Om het programma goed te presenteren wordt een geheel nieuwe website ontwikkeld. Op  www.beverwijkuitdekunst.nl kunnen de bezoekers speuren door het programma en alle praktische informatie vinden. Wil je meer weten over de Beverwijkse cultuuraanbieders, dan ben je vanaf juni ook op deze site aan het juiste adres. Samen met geselecteerde lokale tekstschrijvers, fotografen en vormgevers brengen we zo veel mogelijk cultuuraanbieders, kunstenaars en kunstwerken in beeld op de nieuwe website.

BUK Pubquiz

Elke zaterdagavond is het feest met de BUK Pubquiz. In vier bekende podia van Beverwijk is iedereen live en/of via de stream welkom om zijn kennis te testen over muziek, sport, media, maar ook het culturele leven in Beverwijk. De muziek vooraf, bij de vragen en in de afterparty wordt verzorgt door Beverwijkse artiesten die live op de podia spelen. Ook voor andere optredens zoals dans is er ruimte om zich te presenteren. Zalen, bands en artiesten worden door BUK zelf benaderd.

Een bijbehorend borrelpakket voor thuis wordt vooraf besteld bij de samenwerkende lokale horeca.

BUK ouderenmiddag

Speciaal voor ouderen presenteert BUK op vier middagen de highlights uit het kunstzinnige en culturele aanbod voor senioren. Geheel afhankelijk van de omstandigheden bieden we laagdrempelige activiteiten aan op locatie of digitaal.

BUK Kindermiddag

Op acht woensdag- en zaterdagmiddagen presenteren acht organisaties zich met een actief en inspirerend programma voor kinderen. Te denken valt aan dans, muziek, fotografie, kunst en toneel. Organisaties met zo’n aanbod worden door BUK benaderd, maar heb je ideeën en ben je enthousiast, laat je horen!