Creatieve geesten in lockdown

In de serie ‘Creatieve geesten in lockdown’ gaan Monique Elsing en haar collega Rien Doorn op zoek naar Cultuurmakers in de IJmond die ondanks de beperkingen van de coronacrisis toch iets doen met kunst en cultuur, of iets geheel nieuws hebben bedacht, en daar graag over vertellen.

De serie is ontstaan toen er vanuit de studio van Radio Beverwijk na een periode van strenge lockdown eindelijk weer uitgezonden mocht worden, maar gasten nog niet toegestaan waren. Het idee om zelf op pad te gaan was al snel geboren.

“We gaan met name op bezoek bij mensen die actief zijn in de culturele sector. Want ook al zijn de bioscopen, restaurants en theaters gesloten, de creatieve geest blijft altijd open.”

Inmiddels zijn er al een aantal afleveringen gemaakt en krijgen we een inkijkje in het afgelopen jaar van de jonge talenten achter YAF Magazine tot het reilen en zeilen in herberg en eetcafé Be My Guest. Zo ontstaat er een serie die in ontwikkeling blijft en op natuurlijke wijze zal groeien. Alle afleveringen vertellen uiteindelijk gezamenlijk het verhaal van deze unieke periode. Hoe heeft men de lockdown beleefd, wat is er uit ontstaan en hoe kijken deze cultuurmakers in de IJmond naar de toekomst?