Kunst in de huiskamer

Vanaf het moment dat musea, theaters en concertzalen voor het eerst hun deuren moesten sluiten, is een breed scala aan (nieuwe) activiteiten, tentoonstellingen en optredens online beschikbaar gekomen. Achter je scherm is de ervaring volstrekt anders dan wanneer je oog in oog met het schilderij, de acteurs, de band staat, maar alle digitale opties brengen toch wat kunst de huiskamer in. Juist nu het lijkt alsof er zo weinig te beleven valt, is dat heel waardevol.

Nu veel theaters hun deuren weer moeten sluiten, concerten niet doorgaan en het einde van de pandemie nog niet in zicht is, rijst de vraag: Waar haal je dan nog inspiratie en energie vandaan?

Om de moed erin te houden, delen we graag een paar prachtige kunstwerkjes met jullie:

  • Binnenwerkjes & Dubbel Glas
    Theatermakers Inge Wannet en Rinske Bouwman maakten korte audio (theater)voorstellingen voor in je eigen huiskamer. Beluister ze gewoon via Spotify of je favoriete podcastapp.
  • De Quarantainelijn
    Theatermaker Tonje Langeveld en geluidskunstenaar Allard Medema creëerden met dit project een ervaring die je ook zonder internet kunt beleven. Hoe werkt het? Bel 0642280481. Via een keuzemenu krijg je allerlei gedichten, liedjes, monologen en boekfragmenten te horen van ongeveer 2 á 5 minuten die door de kunstenaars zelf zijn geschreven of die hen hebben geïnspireerd. Een mooie remedie tegen sluimerende eenzaamheid.
  • Uren kijkplezier
    En dan is er nog een hele lijst van Fonds Podiumkunsten, gevuld met orkesten, theatergezelschappen en organisaties die registraties online zetten, interessante cross-media projecten opzetten en van alles organiseren om jouw huiskamer een beetje kleur te geven.